“Samen werken aan …. samenwerken ….zonder conflicten”

Waar je ook werkt, je hebt altijd te maken met anderen: collega’s, teamleden, leidinggevenden. Maar ook met klanten, businesspartners, cliënten, patiënten et cetera. Als je goed kunt samenwerken kom je tot de beste resultaten en ervaar je echt plezier in je werk.

Goed samenwerken lukt pas echt als de samenwerking “gezond” is. Daarmee bedoelen we “samenwerken in een open sfeer”, waarin je vrij naar elkaar kunt en durft te uiten, ook wanneer je van mening verschilt of wanneer jou of de ander iets dwars zit.

Dat laatste is lang niet altijd eenvoudig. Zeker als je dat niet gewend bent. Dan kan het zijn dat je lastige kwesties uit de weg gaat om een conflict te vermijden. Of juist niet en drijf je gewoon jouw zin door. En dan kan de samenwerking daarop stuklopen met alle mogelijke gevolgen van dien. Het begint meestal klein maar voor je het weet…  Creativiteit en de dynamiek verdwijnen, de energie loopt eruit en de sfeer verziekt. Het gevolg daarvan is uiteindelijk een onveilige werkklimaat, toename van verzuim of in het slechtste geval een beëindiging van de relatie of de samenwerking.

Hoe kun je dit voorkomen of herstellen? Met andere woorden: hoe kun je ervoor zorgen dat je samen tot een oplossing komt, in plaats van dat je in een conflict belandt?

In onze workshop geven we je hiervoor 5 effectieve tools. Ook krijg je inzicht in welk gedrag mensen in een samenwerking kunnen vertonen, wat er gebeurt als dit uitloopt op een conflict en wat dan nodig is om er samen uit te komen.

Je maakt kennis en oefent met vijf effectieve interventies (zie: Programma & leerdoelen). Met deze inzichten en vaardigheden van de workshop in je bagage kun je op een constructieve manier gaan samenwerken op het moment dat je met elkaar van inzicht verschilt, escalatie op de loer ligt of al in een conflict bent geraakt.

Je gaat in deze workshop samen werken …. aan gezond samenwerken, zonder conflicten.